HTML

Kinga a Kenguruk földjén - A New Life in Sydney

Utolsó kommentek

Címkék

Szilveszter Dec 31 BUEK!!!!

2012.12.31. 06:28 Kingaroo

Meg a meloban ulok , de mar rogton kilovunk es megyunk a Teresaekhoz. Naluk unnepeljuk az uj evet mert toluk, marmint a parkbol ami 10 percre van toluk istenien lehet latni a tuzijatekot ami allitolag a legtutibb a vilagon... Na majd meglatjuk es kedves huseges olvasoinkat tudatjuk:)

Ja most gyorsan BUEK mindenkinek!!!!! Mi 10 oraval elottetek eljuk ezt at ugyhogy majd gondolunk ratok akik meg 2012-ot irtok 2013-bol:)

Ma nagyon jo ido van szoval visszuk a furdorankat is hogy csobbanjunk meg az ejszaka elott... es rakokat fogunk grilleznihmmm alig varom.

Ma megvolt az ev utolso edzese szamomra... ugyhogy johet a daj-daj. Gabor is edzett ma mert elhozta a cangat es szegeny durdefektet kapott utkozben:) szoval nem telnek esemenytelenul napjaink...

Jovore jonnek a kepek is!!!!

Kuldunk mindenkinek egy kicsit ebbol a napsutesbol es sokat a jokedvunkbol, de azert avlamennyit megtartunk mi si magunknak... ugye nem baj?!

Legkozelebb mar 2013bol jelentkezem a jovobol>

 

3 komment

Címkék: Beilleszkedes Eloszor

Elso 7vege sajat otthonunkban:) Dec 29 es dec 30

2012.12.31. 06:19 Kingaroo

Azert nem roosz erzes nyugodtan, kettesben lenni egy kicsit es hogy ki tudunk vegre pakolni es nem kell alkalmazkodni folyton valakihez:)!!! es akkor meg nem is mondtam milyen gyonyoru helyen vagyunk... a kilatas verhetetlen es nagyon kellemes huvos a lakas...

Kellemes nyugodt kozos reggeli utan elindulunk szineket vasarolni a lakasba, mert itt minden fal feher. Ok nem feher hanem vajszinu, de ez nem sokkal jobb ez a padloszonyeg is vajszinu, szoval olyan mintha korhazban elnenk... ami nem annyira meno... BVemegyunk a belvarosba ami nem egyszeru annyira emrt a komp teel van es enm engednek felszallni de aztan jon egy masik amit beiktattak a tomeg miatt. Szoval a belvarosban kezdunk de a nagy leertekelesek ellenere meg mindig nagyon draga itt minden... igy erdeklodunk merre folytassuk es a K-martot javasolja egy indaiai kinezetu csaj, most jut eszembe ezt mar A Teresa is mondta... Nosza internet es meg is talajuk a hozzank legkozelebbit... elmegyunk es igen itt vegre meg is lehet venni valamit. Veszunk egy csomo ezt azt... koztuk egy lila vazat is:) de veszunk vagodeszkat is meg bicaj pumpat es lakatot mert a gabor vett egy biciklit penteken 12 dollarert!!! Vegul mielott hazaindulnank meg megtamadjuk a pia boltot es veszunk egy 2Les dobozos bort... gondoljuk kiprobaljuk ez milyen, kulonben szep a doboza es ugyanez van 10 dollarert uvegben  persze akkor csak 7,5dl igy meg 2L 15AUDert... ami azert jobban hangzik. hazacigolunk es igen, kell nekunk egy kocsi..!!! Nagyon nehezkes es lassu igy a kozlekedes foleg 7vegen..

Na de hazaerunk es osszeutunk egy fini vacsit salival es hozza megkostoljuk a bort es finom!!! Sot jobb mint a csutortoki... szoval orulunk!! Olyan finom hogy el is tunettjuk a 2Lert, masnap mikor kelunk mar nem orulunk ennek annyira.. megyunk agayt nezni neutral baybe... az agy szar de van egy tukre a csajnak es egy kinti nyuigszeke amit ha lehet majd elhozunk... utana nem egyszeruen hazabattyogunk most olyan tele a komp hpgy busszal kell mennunk helyette es delutan otthon maradunk rendezgetunk, agyat es IPhone-t nezunk. Most mar minden el van pakolva... johet majd penteken az ujabb adag cucc mert erkezik a Shadow ( az a hajo amin dolgoztam tavaly) 3 taskammal:) egy evig hajozgattak, na de a lenyeg hogy most emgerkeznek 4en penteken.

Szólj hozzá!

Címkék: Beilleszkedes

a magyarok meghoditjak Hungary Point-ot, avagy Gabor a vizek kiralya erore kap ismet - Dec 26

2012.12.28. 12:46 Kingaroo


Ma elmentunk kajakozni egy kellemes reggeli utan. Kb 2 oranyira vagyunk Sydney-tol de sajnos annak ellenere hogy nyar van es nagyon jo idot josoltak meg mindig borus az ido es majdnem esik, na de mi nem hagyjuk magunkat…. elindulunk.

Szoval en megyek a sarga kajakkal, Gabor jon a kekkel, es neki is indulunk miutan jo vastagon bekenjuk magunkat napvedo kremmel, es felveszunk trikot es kalapot, hogy ne csak furdoruhaba menjunk… Nagyon jopofak ezek a kajakok! A helyiek, a Colin 80 ev feletti szulei, minden nap kimennek a kajakokkal… nem rossz mi????

Szoval elindulunk, es en alig 100 meter leevezese utan bele is borulok a toba…. hat ez nem tetszik tulsagosan, foleg mivel nincs tul meleg…. kikaszalodok a vizbol ami sos mert ez Ausztralia legnagyobb sos vizu tava. Na szoval tovabbmegyunk, es ket kiszogelessel kesobb talakozunk Teresaekkal, de ahelyett hogy hatra arc lenne, en naivan azt hittem, hogy csak egy kis evezesre megyunk ebed elott de Gabor miutan megtudta hogy van itt egy Hungary Point nevu hely, nekunk el kell odaaig eveznunk… hat ez nem olyan egyszeru, merthogy ugyan kozelinek tunik, de ahogy kozeledunk, ugy tunik egyre tavolabbinak.. szoval megyunk illetve evezunk, es nekem mar majd leszakadnak a karjaim. Gabor ugyan felajanlja hogy forduljunk vissza, erzodik, hogy kiesnek a kegyeibol, es mar nem en lennek a kedvenc felesege, ha ezt a megoldast valasztanam. Igy vegre odaerunk Hungary Pointra…. huurrrrrrraaaa!!! Ugyan en megfagytam, majd bepisiltem, ehen halok stb. na de a lenyeg: a magyarok meghoditottak a Hungary Pointot…. na de most jon a fekete leves… haza kell eveznunk. Na de most legalabb nem szembe szellel kell kuzdenunk… majdnem hatszelunk van. Szupi!!! Eleg gyorsan haza is jutunk, mar ahhoz kepest mennyi ido volt az ut odafele… es vegre a mi oblunkben vagyunk! Na de itt akkora szembeszel van, hogy az utolso meterekbe majd belehalok… Gabor persze azt mondja O nem is erzi a karjait… Mr. Izomagy:) a meleg zuhany nem esik tul rosszul… aztan melegitek gulyast ebedre… nagyon finom a kertben novo friss chilivel. Most mar a kanapen ulunk makos beigli utan es aztutan hogy Gabor elintezte a Colin edesapjanak hogy ne legyen facebook accountja, merthogy tul sok mindennel zavarja az oldal...

Megint nagy eves veszi kezdetet... aztan elkoszonunk es kellemesen haza kocsikazunk... vicces mert itt az autopalyan 110km/ora a sebesseghatar, de ha esik csak 90... igy a 120km-s utat ket ora alatt tesszuk meg forgalom nelkul, agybafekves elott meg iszunk egy Amarullat (ez majdnem olyan mint a  Bailey's csak a del-afrikai verzio, szerintem finomabb). es megvitatjuk, hogy ez az utso estenk Teresaeknal... ez az ido is eljott...

3 komment

Címkék: Karacsony

Karacsony esoben a Lake Macquaire partjan es a kenguruk ozone - dec 25 kedd

2012.12.28. 12:40 Kingaroo

Reggel, hajnalban kelek marmint nem hajnalban de negyed nyolckor. Hogy miert???? Jo kerdes, amint kimaszok az agybol en is ezen tanakodom. Na de erot veszek magamon es elindulunk a konyha iranyaba csetelni a csaladdal es megsutni a maradek beiglit mert azt visszuk ajandekba a Colin szuleihez…

Szoval mig csetelek a Mamaval, Papa es Bence is bekoszon addig kinyujtom a tesztat bekenem a makkal, felcsavarom es kiteszem pihenni a hidegre illetve beteszem a hutobe. Eddigre lassan a tobbiek is felkelnek es kindenki lazas keszulodesbe kezd… es 11 korul mar el is indulunk egy finom friss croissantos reggeli utan….:) Na de ami most jon arra nem szamitottunk…. olyan dugoba kerulunk karacsonykor mintha pentek delutan lenne…. tehat araszolva haladunk irtozatv lassan alore es igy 3 ora allatt oda is erunk. nagyon kedvesen fogadnak minket itt van Colin nagyneneje is Tazmaniabol mindannyian 80 koruliek ….. ebeddel fogadnak minket ami nem rossz otlet:) Ja de elobb megmutatjak nekunk mi hol fogunk aludni, ami a garazs de irto jol megcsinaltak nekunk van egyunk, lampank, ejjeli szekrenyunk, kaptunk turcsiket… Az ebed eleg konnyu kicsi tojasos tortak, sajtok, sali… es utana megkostoljuk a legszebb beiglit… nagyon furi a teszta nem olyan lett mint szokott es a 4bol 3 total ronda lett es szejjel szakadt igy az egyetlen nagyjabol epet kirakjuk, es egesz izlik a  nepnek… Az eso kitartoan esik egesz nap….. nem hagyja abba most se, pedig elmennenk setalni vagy valami, de vegul nem hagyjuk magunkat es elmegyunk megnezni a kengurukat. Ez Gabornak egy elso alkalom… nagyon izgatottak vagyunk. A kenguruk felnek az esernyoktol… szoval Colin beetet egyet nekunk es mi megyunk a kenyerrel es etetjuk oket a kezunkbol na de irtozat esik…. vissza a kocsiba es Colinnak otlete tamad… a kenguruk szivesen odajonnek a kocsihoz. Szoval megallunk es rajta jonnek a kenguruk etetem oket az ablakbol, fenykepezunk majd tovabb a kovetkezo adag kenguruhoz… itt van olyan is akinek tele az erszenye… es latjuk amint az egyik laba es a feje kibujik a kicsinek, latunk kengurut picit aki vissza akar maszna az erszenybe de a Mamaja nem engedi, meg olyat is aki csak a fejet dugja be es ugy eszik…

Nagyon nagy elmeny mindannyiunknak!!!! Ezutan hazamenyunk es kezdodik a karacsonyi iszogatas, de mar majd ehen halunk mire vegre leulunk vacsizni, es addigra mar tobb mint 3 uveg pezsgo elfogyott. Az eloetel az alatalunk fozott gulyas lesz, ami nagy siekrt arat… utana raksalat van, lazac, krumplisalata es a Teresa altal keszitett Coronation chicken… mondja hogy ok 25en du3kor meg a Kiralyno beszedet is meg szoktak hallgatni…errol ma lemondtunk. A vacsit a Karacsonyi Puding tetozi be amit John, Colin papja brandyvel lelocsol es meggyujt, magyon jol nez ki a sotetben… meg valami brit edesseget kapunk es mindkettohoz jar az Audrey altal (Colin nagynenje) keszitet brandy-vaj…. nagyon finom!!!!

Mikor mar lefekudnenk mivel a Teresa kezi decanteret is kiprobaltuk nem vagyunk szomjasak. Ez a decantalo isteni nagyon erzodik a boron….vegre nem esik es a Teresa szol hogy menjunk ki a stegre mert olyan szep… es tenyleg gyonyoru … ugy dontok be kell ugranom a vizbe es meg is teszem uszok egy kicsit nagyon izgo mert valamilyen pici bakteriumok vannak a vizbe amik foszforeszkalnak ahogy uszok, nagyon szep es kulonleges, gyorsan letusolok utana es irany a szep tiszta, friss agy:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: Karacsony

Alairjuk a szerzodest - igen tarsberlok lettunk - Dec 23 (vasarnap)

2012.12.28. 12:35 Kingaroo

Nem tul korai keles utan a Teresa elegeti a croissant...na de sebaj jo a reggel kint eszunk es aztan elindulunk lakasunk fele:) persz semmi nem megy olyan egyszeruen mint mehetne....nem  tudunk annyi penzt levenni a szamlarol amennyi kell depositnak es az elos ket heti lakberre,,, telefonon sikerul a limitet felemelni... hu na ez a ko is elgordult utunkbol...

Megerkezunk es mint a rossz maffia filmekben letesszuk az asztalra a let (2280 AUD)... nekem nincs meg a tarcam az osszes magyar papirommal, azt hiszem az ATMnel hagytam... Gabor visszamegy es kiderul hogy a kocsiba esett ki.hu... Papirokat alairjuk kulcsot megkapjuk es hazaszarnyalunk a mak esy a beiglihez valok megvetele utan... persze azert tudunk szarnyalni mert ma is a ÍColin kocsijaval vagyunk... azert egy kocsi joval kenyelmesebbe teszi az eletet, es mar nekem sincs egyfolytaban halafelelmem...

A nap tovabbi resze karacsonyi fozoskezessel telik mind a ngeyen a konyhaban surgunk - forgunk... mi gulyast es ebiglit csinalunk a Teresa repatortat es cekla savanyusagot a Colin mojitot a dolgozo nepnek... igy ehz a delutan nagyon csaladiasan telik, beugrik Colin unokatesoja, az aki lakotarsat keres... na ezzel a novel sem laknek szivesen egyutt. Pedig kedves, de szerintem az a mindnet jobban tudo fajta es mintg tudjuk en tudok mindent legjobban szoval neki helye nincs:)!

Szoval este fini vasci megint grill most steak a tegnapi hal utan es sali melle a mojito valami embertelen jora sikeredett... mondom is Colinnak hogy ezt allandositania kellene...

Szólj hozzá!

Címkék: Beilleszkedes

Karacsony 25 fokban dec 24 hetfo

2012.12.28. 12:34 Kingaroo

Ma van Karacsony ehhez kepest en megyek melozni... ez nem kicsit tunik kib...nak. Na de sebaj csak felnapot dolgozok, de pont ma kell felorat rahuznom...Utana talakozom Gaborommal hogy ajandekot vegyunk Colinnak es Teresanak... es mekkora mazlistak vagyunk talalunk is Colinnak egz BBQ szettet (ecset, lapat, kolbaszfogo..) Teresanak meg egy mobil decantalot, ez nagyon vicces az ember csak attolti rajta a borat es az kiozbe kulonbozo lyukakbopl levegot kap es nagyon jol nez ki... Ugy orulok hogy ilyen jo ajandekokat sikerult vennunk.

Hazakompozunk, megsutom a beiglit es befejezem a gulyast Gabor ajandekot csomagol, Colin megint koktelt kever Teresa is a konyhaban alkot... vegul leulunk vacsizni... elvileg kint lettunk volna na de irtozat szar ido van ossze vissza esik es fuj a szel... igy bent eszuk. Csirket es mindenfele izgi salatat nekem a kelbimbo, mandulaval es borsoval es meg enmtudom mimvan rajta nagyon izlik ja es a repatortaert is olni lehetne...
vacsi utan kibontunk egy-egy ajandekot...

Mi nagyon szep borospoharakat kapunk es egy vakumos borlkezarot ha valamikor ketten nem tudnank befejezni egy uveg bort.....hat nem tudom...

Szólj hozzá!

Címkék: Karacsony

Bekoltozunk a tutiba he-he-he - dec 27 csutortok

2012.12.28. 06:48 Kingaroo

Haliho kedves olvasoim:)

Ma egy gyonyoru nap virradt rank ugyanis am koltozunk az uj lakasba, szoval munkabol mar oda megyek haza!!!! Hip-hip-hip!!!!!!! Szokas szerint indul a reggel, de Teresa hazamegy a melobol mert megint szarul van, es minden melojat ramlocsoli. Kellett nekem mondanom, hogy nincs mit csinalnom idebent... hihetetlen, meg a blogot irni se jut idom.... nem jarja ez!!! Szoval melozok ezerrel, es bentrol szervezem a koltozest... nagy lendulettel iranyitom a Gabort mit ne hagyjon ott eddigi lakunkon.... Ebedidomet megint az edzoteremben toltom... intervall futas a mai napi penzum... Gabor Colinnal elkozteti a cuccokat es elmennek agyat nezni nekunk... nem olcsoak az agyak sem itt...

Mar vege is a melonak es megyek haza... de jo!! Bar ez a komp nem az a szep odivatu, nem olyan szep retro de kenyelmes es hip-hop Abbotsfordba repit. Gabor hiv, hogy latjak a kompomat az erkelyrol, na ez ugye mar nem hangzik rosszul... Colin es Gabor elem is jonnek, es Colin aradozik hogy milyen szupi allat a lakas, es tenyleg az, ugy ertem a kepek nem adjak vissza, milyen isteni a kilatas, es milyen jo a szello.... Az en Edes Aranyom mindent elhozott amivel megbiztam... szupi!! Igy nem halunk ehen, megesszuk a maradek curryt... de sajna nincs borunk... es hat az elso estet azert csak meg kellene unnepelni ugye... teli hassal elindulunk borert, amit itt kulon italboltban lehet megvenni. Szerencsere ezen a kornyeken azert van nehany bolt elerheto tavolsagban, es igen: szerencsecsillagunk rankragyogott. A pia bolt 8ig nyitva, igy 7.45kor meg tokeletesen idoben erunk oda. Ki is valasztunk egy akcios bor szettet ket uveg 15dollar. Ami itt eleg olcsonak szamit, aztan kiderul miert... a bor alig ihato, na de mi azert megisszuk:) Meg setalunk egy kicsit, talalunk ket elemiszer boltot es egy csomo kis ettermet. Meg is kerdezem es kiderul, hogy egy thai es olasz etterem BYO-k (Bring Your Own) azaz hozhatod a borodat a vacsihoz, ok felszolgaljak, es igy sokkal jobb bort megengedhet az ember maganak:) Szeretjuk ezt!!! Hazabandukulunk es irany az erkely, kinyitjuk a bort es kitoltjuk a karacsonyra kapott gyonyoru kristalypoharainkba, ja kerem aki tud elni:). ja, es ez valami uj technika: be lehet tenni a mosogatogepbe... es van mosogatogepunk... egy kicsi aranyos. Ja es milyen az elet: Melcsi, ugyanaz a markaja a poharnak mint amit a Mamaeknak vettel:) Borozgatas kozben ujra megbeszeljuk milyen irtozat jo ez a lakas, es milyen szerencsesek vagyunk mi!!!!!!! Ja es hivja a Gabort az Arnold es vele beszeégetunk egy kicsit, milyen jo egy masik magyar hangot hallani es beszelgetni egz kicsit valakivel, olyan mintha nem is kilometerek ezrei valasztananak el bennunket...

Jo ejt!

3 komment

Címkék: Beilleszkedes Lakás BYO Költözés

Gabor vezet Sydneyben, Kinga a bal oldali anyos ulesen felti az eletet - Dec 22. szombat

2012.12.24. 03:34 Kingaroo

945kor nagy nehezen felkelunk mert egy ora mulva megy a kompunk ugyhogy uzsgyi. Gabornak megigertem hogy ma tojas lesz a reggeli mert mar muzlimergezest kap... Igy ham & eggs-et keszitunk mig Colin es Teresa is tojast esznek egyutt reggleiznek es Colin feljanlja a kocsijat, elvihetjuk a jarganyt a mai lakasnezo korutra... Hurra! Ez azert nem kicsit konnyiti meg a laksnezest, elhihetitek!!!

Szoval elindulunk kocsival es GPS-szel... Gabor vezet a jobb oldalon ulve en meg az anyosulesrol navigalok es mondom hogy jobbra nagy ivben balra kis ivben... es halalra izgulom magam, marmint nagyon furi a baloldalon ulni kormany nekul egyfolytaban ugy erzem rogton csattanunk... Gabor persze orul nekem:) Na szoval a navigacio jol megy, hipi-hopi ott is vagyunk Chiswickben egy egesz szep helyen eppen szemben a cseh csavo apartmanjaval:) kicsi a vilag. Egy kinai csavo nyit ajtot es vezet korbe minket O es a parja lennenek a lakotarsaink, az ove a lakas es O 29 eves csak most kapja meg a permanent resident statuszt pedig 11 eve itt el mar. gaborral el nem tudjuk kepzelni mibol vette a lakast.. biztos tobb minte AUD 600ezer... na mindegy. A lakas nem rossz hatalmas erkellyel legkondival nagy nappali amerikai konyhaval, na itt kezdodik a problema... a konyha eleg koszos... marmint olyan fozes nyomok mindenfele ahhoz kepes hogy az egesz haz nincs 1 eves elegge elhaanyagoltak, egyszoval dzsuvas (vagy ezt nem igy irjuk le:)?). A furdoszoba sem a tisztasag netovabbja, mondjuk nekunk lesz sajatunk szoval a olyan tiszta lesz ahogy mi tartjuk... Azert nem rossz a kicsi szobaert 320-at ker hetente a nagyert ha azt valasztjuk 380at. Innen megyunk tovabb Abbotsfordba, nekem ez a kedvencem. Megerkezunk a hazhoz ami nagyon szep apolt es a vizre nez... felmegyunk es szimpik egy felig ausztral felig kanadai par velunk egyidosek kb es mindketten radiologusok. A csovo lenne a lakotarsunk mert Sydneyben kapott melot, mig ok Adelaide-ben elnek... Szoval szimpik es a csavo minden honapban kb 2 hetet nem lenne Sydneyben szoval felidoben a milyenk lenne a keco ez azert nem kicsit vobnzo de ez a lakas 400 hetente plusz rezsi...ami azert nem keves, mindent megmutatnak a mi szobank ici-pici de szep a kilatas es nagy a legmozgas. a nappali jo nagy es a furdo is a konyha is szimpi... szoval elheto a dolg foleg ha felig egyedul vagyunk.... cvegre valami jo!!!!

Elindulunk azert megnezni megegy helyet ez a belvarosban van, Paddingtonban es 380 hetente, a no varat minket 30 ercet amitol nem lesz irtozat jo a hangulatunk... raadasul meleg van. Felhivjuk, hogy lepunk mire mondja telefonal engedjenek be es O is rogton ott lesz... beengednek na de minke ez egy itt townhouse-nak mondott sorhaz lakas. Belul a kosz uj ertelmezest nyer, egy ujabb tomegszallas... ragad a konyha a lepcson csotany tetem... igen ide szeretnenk koltozni ... vagy talan megsem!!!!! meg se varjuk a csajt es elhuzunk... Bondi Junctionra megyunk hatha talalunk karacsonyi ajandekot Teresanak es Colinnak, vegul Gabornak nezunk cipot de mivel max fel orat lehet parkolni azt is 3 dollaeret gyorsan tovabballunk es hazamegyunk. Utkozben hiv Kylie a szimpi lakasbol hogy reszukrol rendben van ha akarunk koltozhetunk es vasarnap alairhatjuk a papirokat. Hip -hip-hip HURRRAAA!!!! megbeszelem vele hogy a 400dollaron felul ne kelljen rezsit fizetnunk, de meg visszaszolunk.

Hazamegyunk es eszunk vegre....majd ehen haltunk es elkezdunk gondolkodni megbeszelni a lehetosegeket mert azert a kinai verzio joval olcsobb es meg lehetne alkudni belole... Teresa szerint mindenkeppen a szimpit kell valasztanunk mert az nagyon jo megha tobbe kerul is hogy a csavo felidoben nem lesz itt... igaza van! Kulonben  a Colin unokatesoja is ki akarja adni egy szobajat, szoval ezen is el kell gondolkodni....., de olyan isteni ez a lakas amit ma lattunk... El megyunk bevasarolni es kozben a Gabor felhivja a lakasos part es lealkudja 400rol 380ra!!!!!!!!!!!!! HURRRAAA!!!!!!!!!! Koltozunk!!!!! Az allatsag lakasba:)

Hazamegyunk vacsi es iszunk a sikerre!!!!...

 

2 komment

Címkék: Címkék

Neutral Bay – flatshare kereses folytatodik – dec 19 (szerda)

2012.12.19. 06:27 Kingaroo

Ma eloszor nem unom magma halalra a meloban. Vegre csinalok mar ertelmes dolgokat, ami azert jo erzes!!!! Es mar cska par nap es a “betanitas” utan az igazi munkamat kezdhetem el csinalni. Ma is edzoterembe toltom az ebedszunetet, nagyon jol esik am. Ja es felhiv az egyik vendeg aki itt el, elfelejtettem mondani mar tegnap is hivott es megvagyunk hivva hozzajuk 26ara hogy onnan nezzuk a Sydney-Hobart vitorlas verseny kezdetet, ami izgi less mert a ferje tobbszor is reszt vet ezen a versenyen szoval less kommentatorunkJ, O volt marmint Eric a ferj a hajon a bridge partnerem, mivel kb 2,5 honapig velunk utaztak volt idonk megismerkedni. Szoval ma si felhivott megkerdezni mi van velem milyen az irodaban etc. es hogy ha van kedvunk atmehetunk ebedre a 7vegen.. meglatjuk. Mindenesetre jo hogy van itt egy ket ember akit ismerek, illetve ismerunk mert veluk a Gabor is talalkozott a hajon. Mostmar lassan vege a munkaidonek es indulunk megnezni egy lakast Neutral Baybe… szoval ismet uj kornyek, remeljuk szimpi less es akkor hamarosan koltozunk!!!

El kompozunk megint Cremone-ba mert onnan is oda lehet setalni a laksahoz, ez egy ropke 20 perces seta hegyre fel... nem az amit minden nap meg szeretnek tenni melo utan... de az utca igeretes szep hazak. Na es megerlkezunk az egyetlen nem tul szephez... jellemzo mi??? szovla megerkezunk egy azsiai, szerintem fulop csavo enged be minket es egy alagsori lyukba navigal minket... de ez meg csak a kezdet.. a furdoszobat inkabb nem is reszletezem es a konyha sem almaim ne tovabbja es nincs kozos helyseg erre fel vezet minket ahol van meg egy konyha ez nagyobb es jobban nez ki meg egy ici-pici nappali szruseg. A hirdetes azt mondta hogy ez egy ket haloszobas lakas, de kerdseunkre hanyan laknak ott kozli pillanatnyilag heten... leginkabb egy menekultszallashoz tudnam hasonlitani. Szoval ma sem talaltunk szllast, pedig az ember azert tobbre szamitani heti AUD 320ert...

Innen megint nem olyan egyszeru hazajutnunk... veszunk tejfolt a helyi szupermatrketben es hazakompozunk. Itthon  rakott brokkolit csinalunk negyunknek. Nagyon izlik mindenkinek igy az egesz elfogy de persze ma is jo keson eszunk sebaj... majd egyszer csak beallunk 9 elotti evesre...

1 komment

Címkék: Beilleszkedes

36 perc - 6km - Fitness First -dec18 (kedd)

2012.12.18. 06:58 Kingaroo

Eloszor irom a blogot aznap... HURRRAAA!!!! Idaig is eljutottunk:)

Szoval a mai nap, sokkal jobban aludtam es ezert keltem, keltunk mint tegnap ma nem volt olyan meleg ejjel. Es persze vegre mar nem hetfo van , hanem kedd:) egy het Karacsonyig ami azert furi lesz itt... Gabor pajtas kivanszorog az agybol hogy velem reggelizzen. Munka lassan mar csak elindul egeynlore nagy erokkel lakast keresek magunknak...

A mai nap nagy esemenye: elso edzesem Sydneyben, az ebedszunetben leszaladtam az edzoterembe, lefutni 6kmt... igen Melcsi en folytatom a megkezdett intervall furo programunkat (aki nem probalta: 5perc normal gyorsasag 9,5km/ora, 1 perc gyors 13km/ora ez egymas utan 6szor... nagyon felfrissito volt... utana a zuhany :)

Ami kevesbe volt felfrissito:... visszajonni dolgozni, mar ha ezt annak lehet nevezni...mert ugye most is itt irom soraim..de lassan 5 ora szoval bucsuzok:) Gaborom var a kompnal:)

Az iroda utan jott a szokasos ismerkedes a vilaggal, az itteni vilaggal. Az elso kompra felultunk amit elertunk es az eppen a gyonyoru Mosman, Cremone reszbe ment…. A vegallomason leszalltunk es egy kijelolt setat jartunk vegig. Nagyon szpe zold ez a resz szep rgebbi es ujabb hazakkal, gyonyoru kilatassal. Egy csomo ember piknikezett a fuvon ki is talatuk hogy ezt majd nekunk is meg kell tennunkJ es itt legalabb  van arnyek is. Jae s talaltunk itt a ytenger mellet egy szimpi nagy uszomedencet ami ingeyenes. Na ezt szeretjuk. Nem sok dolog ingyenes errefele….  Masfel oras setank utan hazakompozunk nagyjabol egyszerre erkezunk meg Teresaval es Colinnal, mindenki ehes igy nekilatunk a vacsi csinalasnak. Fustolt pisztrangot esunk salataval… de ma semi alkoholJ illetve nem mondok igazat a ferjek gyongye iszik egy cidert.

Szólj hozzá!

Címkék: Beilleszkedes

süti beállítások módosítása